maanantai 9. lokakuuta 2017

Maanantai 9.10.17

Nappasin pennuista tänään kuvat ja samalla leikeltiin kynnet pieniltä.

pojat

Ompa kyllä Kälämi























Ompa kyllä Keheveli
























tytöt

Ompa kyllä Kelekkana
























Ompa kyllä Kalapia























Vielä ei olla ulkona käyty, mutta jospa sinne päästäisiin loppuviikosta.


Viikonloppuna äiti ja Raili ajelivat Harstadiin KV-näyttelyyn, meiltä matkaan lähti Metka ja Raililta eurasier nartun lisäksi Tumppi. Sieltä tuli oikein mukavia tuloksia:
Jehnajan Tumpelo "Tumppi" VAL ERI1, SA, PU1, SERT, CACIB, ROP ja näin ollen Tumppi on nyt POHJ & FI & SE & NO MVA ja myös yhden cacibin päässä intistä. Onnea! :)
Jehnajan Metka VAL ERI3, SA, PN3.
Metkan kanssa lähdetään seuraavan kerran sitten Tallinnaan kokeilemaan sitä viimeistä cacibia.

Myös Iikka oli eilen näyttelyssä näytillä, vuorossa oli erikoisnäyttely Harjavallassa ja tuloksena VAL ERI. Kiitokset Anulle pojan matkaan ottamisesta! :)


Sitten ikävämpiin uutisiin.
Ricon ja Viivin tytär Cola (Lumikedon Öhkömönkiäinen) kävi lääkärissä, kun vaikutti siltä, että tyttö on lähes sokea. Lääkärissä ei tarkkaan osattu sanoa, mikä voisi olla kyseessä, epäilynä jokin verkkokalvon tulehdus ja pentu sai kortisoonikuurin siihen. Parin viikon päästä tästä Cola kävi lääkärissä uusiksi ja lääkäri oli ottanut sillä välin selvää, mikä sokeutumisen olisi voinut aiheuttaa. Niin Colalla todettiin PRA, pennun silmät olivat menneet huonompaan suuntaan ja se oli lähes kokonaan sokeutunut. Ikää pienellä vasta 8 kuukautta.
Tyttö nukkuu nyt ikiunta, paljon voimia haltijalle ja kasvattajalle, todella surullinen juttu. :(

Viime keväänä tapasin tytön ja otimme siitä kuvia, Hyvää matkaa Cola pieni! <3





























Tämä PRA on jotain muuta tyyppiä, mihin meidän rodulle on olemassa geenitesti. Onneksi taitaa olla melko harvinaista tällainen, mutta on hyvä tiedostaa että tällaistakin rodussamme on olemassa. Colasta lähetettiin verta Lohen tutkimusryhmälle ja silmälausunto on myös otettu virallisena. Jossain välissä käyvät myös isä Rico ja äiti Viivi luovuttamassa verta.

Ricoa ei enään käytetä jalostukseen, tämän olin päättänyt jo ennen tätä tapausta ja tämä vain vahvisti ajatukseni siitä. Viivi siirtyi Railin omistukseen, joten Viiville ei ole Jehnajan kennelin nimelle pentuja suunnitteilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti